György orsolya - jógaoktató


Nyugalom, nőiesség, báj. Ezekkel a szavakkal tudnám leginkább Orsit jellemezni. Illetve még vagy 100 pozitív dolgot tudnék róla mondani. Csupa mosoly, kedvesség, akivel elrepül az idő.

Komoly tapasztalat van a háta mögött, rengeteg gyakorlás, határ feszegetés, testi és lelki fejlődés jellemzi a mindennapjait. Azonnal érzi, hogy mire van szükséged az órán és ehhez mérten tervezi a feladatokat.


Hatalmas örömmel mutatom meg a kérdőívet, amiben róla és a fotózásról kérdeztem!

Mivel foglalkozol? Milyen területen van vállalkozásod?

Jógaoktatás


Honnét jött az ötlet? Miért pont ezzel foglalkozol?

Már egy ideje jógáztam, amikor olyan mély élmények értek a jógaórák során, hogy biztos voltam benne, ebben valami varázslat van. Egyértelmű lett számomra, hogy igazából mindenkinek szüksége lenne a jógára, annak sok pozítív hatására, leginkább azoknak, akik szerint a jóga "nem nekük való". Mivel minden nap gyakoroltam, így a családom és barátaim tőlem kértek tanácsot mit és hogyan csináljanak, hogyan jógázzanak. Innen indult a történet, ami azóta egy teljes életet átszövő életmóddá változott.

Mire vagy a legbüszkébb a vállalkozással kapcsolatban?

Ami manifesztálható eredmény, egy csodálatos gyerekjóga kártya, amely a mozgáson kívül érzelmi inteligenciát is fejleszt. Ezenkívül a tanulóimra vagyok mérhetetlen büszke, mert egymás után jönnek rá kik is valójában, milyen sokmindenben lehet tudatosan élni és a fizikai átalakulásukon túl megtapasztalják a belső béke érzését is.


Mi a fontos számodra a céges image képeknél? (pl. színvilág, fények, fotós személyisége, stb.)?

Szeretem, ha a képek átadják a valódi személyiségem. A jógaoktatás olyan mint egy-egy randevú, kell a kémia, kell, hogy a tanulók tudjanak a személyiségemhez kapcsolódni. Ha nem jó a fotó, ha nem hozza ezt ki, akkor csak egy oktató leszek a sok közül.


Voltál már üzleti fotózáson? Ha igen, ez miben volt más?

Több fotóssal dolgoztam már :) Ez a fotózás számomra olyan volt, mint egy tánc. Szépen ráhangolódtunk a kezdő beszélgetéssel egymásra, majd olyan csodás ritmusban haladtunk, ami számomra elképzelhetetlen volt. Nem kellett órákig kitartani egy-egy pózt, ami valljuk be sok esetben kifejezetten nehéz is lehet. Szépen áramlott, ahogyan egy jóga flow óra is.


Hogyan készültél a fotózásra? Volt egy elképzelt koncepció a fejedben, vagy rám bíztál mindent? (pl. helyszín, ruhák)

Volt koncepció, kifejezetten a nőies oldalamat szerettem volna kihozni a képekből, de ízléses-jógikus formában. A helyszínhez és a koncepcióhoz igazítottam a ruha választást, illetve a jógaászanákat is. A helyszínen viszont egy az egyben azt gondolom a fotós szeme kell a valódi megvalósításhoz, így ott minden egyéb kérdést Rád bíztam.


Mit tanácsolnál másoknak, akik szintén szeretnének valamilyen üzleti sorozatot készíttetni?

Legyen célja a fotóknak, legyen egy koncepció, mert ha nincs, akkor sokkal nehezebben lassabban halad a fotózás. Ha bizonytalan egy-egy kérdésben (helyszín/ruha/beállás), akkor bátran bízza magát Rád, mert biztosan jó tanácsokat fogsz adni.


Mi volt a legjobb élményed a fotózás kapcsán?

Az EGÉSZ, úgy ahogy van, egy elképesztő-fantasztikus élmény volt. Maga a fotózás, ahogy jógáztunk a csodás helyszínen, és hát a végeredmény...önmagáért beszél. IMÁDOM!!


Gyakoroltad előtte, hogy melyik pózok előnyösek számodra?

Igen


Melyik lett a kedvenc fotód és miért?

Ha az önálló fotókat nézem, akkor a 71-es és 74-es között vacilálnék. Nagyon jól elkapott pillanatok, igazán ÉN vagyok.

orsi kedvencei

“71-es kép”

“74-es kép”

Ha kedvet kaptál a jógázáshoz, keresd Orsit bizalommal!

Megtalálod őt a Facebookon és az Instagramon is!


Facebook: GYÖRGY ORSOLYA JÓGAOKTATÓ - ORSYOGA

Instagram: @orsyga_